Kisapalvelu

Tervetuloa kilpa-aerobicin Varala Cup –kilpailuun Tampereelle!

14.-15.10.2016

VARALA CUP 2017 KILPAILUKUTSU 

Toivotamme teidät tervetulleiksi kilpailemaan Varalan Urheiluopiston järvimaisemiin,  14.-15.10.2017 järjestettävään Kilpa-Aerobicin Aerobic Cup- sarjan 3.osakilpailuun.     

AIKA: 14.-15.10.2017 

PAIKKA: Varalan Urheiluopisto, Varalankatu 36 33240 Tampere   

SARJAT ja alustava aikataulu: HUOM!  Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisen perusteella.   

Lauantai 14.10. 

Sunnuntai 15.10. 

SÄÄNNÖT

2lk – Kansalliset säännöt ja AeroSport-säännöt

Kilpasarjat (2-6lk) – Kansalliset säännöt & FIG COP

SM-sarjat (3-6lk, ND, AG 1-2, SEN) – FIG COP 

Kaikki säännöt löytyvät netistä sääntösivulta: http://voimistelu.fi/fi/Kilpavoimistelu/Kilpa-aerobic/Kilpailu/Säännöt

AIKATAULU

Tarkemmat aikataulut ja suoritusjärjestykset lähetetään seurojen yhteyshenkilöille sekä julkaistaan Kisapalvelussa ja www.varala.fi 

Lauantain ja sunnuntain suoritusjärjestykseen linkit löydätte myös kutsu- infokirjeen lopusta.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset tehdään Kisapalvelun kautta viimeistään 2.10.2017 mennessä. 

Ruokailutilaukset tulee tehdä erikseen.


Valmentajia seurat voivat ilmoittaa seuraavat määrät:

Yksi seura voi ilmoittaa 1-6 valmentajaa, jotka saavat ilmaisen kisapassin. Muut huoltajat/valmentajat voivat ostaa kisapassin/pääsylipun. Valmentajien määrä on riippuvainen kilpailuihin ilmoitettujen ohjelmien määristä. 

TUOMARIT

Seurat ovat ilmoittaneet tuomarit LAR:n tuomarivastaavalle.

Seurakohtaisesti ilmoitettavien tuomareiden vähimmäismäärä kilpailuihin: 

-yksi tuomari 1-10 ohjelmaa kohden /pvä

-kaksi tuomaria, jos kilpailuohjelmia on 11 tai enemmän /pvä

Tuomarisakko:

III-VI-luokat:

Mikäli seuralla ei ole ilmoittaa tuomareita kilpailuihin Voimisteluliitto perii tuomarisakkomaksun 500€/seura.                    

Tuomarisakot laskutetaan liiton toimesta vuoden lopussa.

OSALLISTUMISMAKSUT

25,00 € IW, IM

50,00 € MP

55,00 € TR

65,00 € Kilpasarjojen kokoonpanot

75,00 € GR

95,00 € AD

50,00 € 2lk joukkue

Jälki-ilmoittautumisista järjestäjä perii kaksinkertaisen maksun. 

Osallistumismaksut tulee suorittaa Varala säätiön tilille Nordea FI 6722363800003630 viimeistään 2.10. mennessä.  Viestikenttään tunnus Varala Cup 3, seuran nimi ja osallistuja määrät.  Kisainfossa kilpailuun tultaessa tarkastetaan tosite maksetusta osallistumismaksusta ja ruokailuista. Ruoka- ja osallistumismaksuja ei palauteta.

RUOKAILU

Osallistujille on järjestetty mahdollisuus ruokailuun molempina päivinä. Ruokailu järjestetään kisapaikalla. Ruoan hinta on 10,00€/annos. Annokseen kuuluu ruoan lisäksi salaatti, juoma ja leipä. Ruokailu on molempina päivinä klo: 11-15 

Ruokailutilaukset tulee tehdä erikseen, sähköposti osoitteeseen varalacup2017@gmail.com

Muistattehan ilmoittaa erityisruokavalioista, myös tuomareiden osalta. Ruokailut maksetaan osallistumismaksujen yhteydessä edellä mainitulle tilille.

MUSIIKIT

Kilpailumusiikit tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen varalacup2017@gmail.com. Musiikin nimessä tulee olla seuraavat tiedot: nimi, sarja ja seura esim. Nieminen_Minna_seura_Ag1iw. Harjoituksissa voit pyytää musiikin soittajaa soittamaan tietyn musiikin. Muista ottaa kuitenkin vähintään yksi varamusiikki mukaan (CD-levy). 

VAIKEUSLIIKELOMAKE

Vaikeusliikelomake tulee palauttaa 1 kpl/ohjelma kisainfoon vähintään 1,5h ennen kilpailun alkua. Lähetä lomakkeet hyvissä ajoin seurasi muun edustajan mukana jos tulet itse kilpailupaikalle myöhemmin. 

KILPAILUALUE

Kilpailualustana on FIG:n joustoparketti

Sääntöjen mukaiset kilpailualueet.

TUOMAREIDEN MAJOITUS

Varala maksaa tuomarien matkat, ruokailun ja majoituksen mikäli toimii tuomarina lauantaina ja sunnuntaina. Ruokailuihin kuuluu aamupala, lounas ja iltapala.

TIEDUSTELUT

Kilpailujen johtaja ja tuomari asioista vastaava

Milla Juvankoski

milla.juvankoski@gmail.com

p. 0442728214

Sydän-Suomen aluepäällikkö (liiton Varala -yhteyshenkilö)

Tiina Koljander

tiina.koljander@voimistelu.fi

p. 0400-566658


INFOKIRJE


Tervetuloa kilpa-aerobicin Varala Cup –kilpailuun Tampereelle!

14.-15.10.2017

Tämä on infokirje, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot tulevaa kisaa koskien. Varmistattehan että seuranne valmentajat, kilpailijat, huoltajat sekä kannustusjoukot saavat myös heille tarvittavat tiedot.

 

Aikataulut:

Linkit alaosassa.

 

Kilpailupaikka:

Varalan Urheiluopisto, Varalankatu 36, 33240 Tampere

 

Säännöt:

2lk – Kansalliset säännöt ja AeroSport-säännöt

Kilpasarjat (2-6lk) – Kansalliset säännöt & FIG COP

SM-sarjat (3-6lk, ND, AG 1-2, SEN) – FIG COP

Kaikki säännöt löytyvät netistä sääntösivulta:

http://voimistelu.fi/fi/Kilpavoimistelu/Kilpa-aerobic/Kilpailu/Säännöt


Liikenneyhteydet & pysäköinti

 Saapuminen bussilla: Varalassa on rajoitetusti pysäköintitilaa. Suosittelemme joukkoliikenteen käyttämistä, mikäli mahdollista. Varalaan pääsee kaupunkiliikenteen bussilla nro 25. Bussi kulkee kaksi-kolme kertaa tunnissa.  Aikataulu: http://aikataulut.tampere.fi/?line=25, linjakartta: http://linjakartta.tampere.fi/.


Pyydämme joukkueiden busseja jättämään kilpailijat Pyynikintien linja-autojen pysäkille, mistä kilpailijat jatkavat kävellen Varalaan. Kävelymatka siitä on vain 100m. Bussikuski ajaa bussin Hotelli Rosendahlin (osoite: Pyynikintie 13, 33230 Tampere) parkkialueelle, mistä löytyy opastus takaisin Varalaan.

 

Pysäköinti:

Jos saavut Varalaan omalla autolla jätäthän autosi Hotelli Rosendahlin rannan parkkiin tai muuten vapaille parkkipaikoille. Hotellin parkkialueelle saavat parkkeerata vain hotellissa majoittuvat asiakkaat. Varalassa voit pysäköidä autosi myös portin ulkopuolelle Varalankadulle. Portin vieressä on lisäksi hiekkakaistale, joka on liikennemerkillä osoitettu pysäköintialueeksi.

 

Huomioithan katupysäköinnissä, että  - et tuki Varalankatua. Pysäköinti on sallittu vain kadun kävelytien puoleiseen reunaan.   - et estä liikennettä pihoihin tai vaikeuta kääntymistä Varalan pihaan.  - et parkkeeraa jalkakäytävälle.   - käytät tilan muut huomioiden.

Pysäköiminen porttien ja ovien edustalle on kielletty pelastusteiden auki pitämiseksi.

HUOM! Pyynikintien ja Tahmelantien tienvarteen ei kannata pysäköidä, vaikka siellä tilaa näyttäisi olevan. Kaupungin pysäköintivalvonta katsoo sen maastopysäköinniksi ja seurauksena voi olla pysäköintivirhemaksu.


Ilmoittautuminen ja kisainfo

 Kilpailupaikalle saavuttua tulee jokaisen seuran yhteyshenkilön ilmoittautua kisainfossa, jossa tarkistetaan maksetut kilpailu- ja ruokailumaksut ja mahdolliset tuomarisakkomaksut . Ota mukaan maksukuitti! Seuran yhteyshenkilö saa kisainfosta osallistujalaput (kilpailijat) sekä lauantaille, että sunnuntaille. Kisapassilla pääsee kulkemaan pukuhuoneisiin ja katsomoon. Tänä vuonna Varalassa ei ole käytössä ruokailukortteja, toisin kuin edellisinä vuosina. Kisainfo on auki sekä lauantaina, että sunnuntaina tuntia ennen harjoitusten alkua ja sulkeutuu tunti kilpailun päättymisen jälkeen. Kisainfosta saa viimeisimmän tiedon kilpailun asioista. Kisainfo sijaitsee opiston pääaulassa. Kisainfon puh. tapahtuman aikana on: 0458713512 / Erika Mäkelälammi

 

Vaikeusliikelistat

Tulee palauttaa Kisainfoon 2-5lk 1kpl/ohjelma ja SEN-sarja 2 kpl/ohjelma. Vaikeusliikelistat tulee palauttaa molempina päivinä ilmoittautumisen yhteydessä kuitenkin vähintään 1,5h/ennen sarjan alkua. Järjestäjä toivoo, että vaikeusliikelistat toimitetaan seuroittain yhtenä nippuna, joten kerääthän listat seurasi valmentajilta valmiiksi kun tulette ilmoittautumaan.

 

Osallistumismaksut

Osallistumismaksuja, tuomarisakkoja tai ruokamaksuja ei palauteta.                                                             

Majoitusmaksut maksetaan vastaanottoon tai sieltä saatavalla laskulla.

 

Kilpailulisenssi ja vakuutukset

Järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Jokaisella kilpailuun osallistuvalla tulee olla voimassa oleva kilpa-aerobicin A tai B lisenssi, sekä urheilu- ja kilpailutoiminnan korvaava vakuutus. Tarkistathan ajoissa, että seurasi lisenssit ja vakuutukset ovat kunnossa. Vakuutustodistuksia ei tarkisteta.

 

Ruokailu

Kilpailupaikalla on järjestetty ruokailu sekä lauantaina, että sunnuntaina klo 11-15. Ruokailu tapahtuu Ravintola Säteessä. Ruokailu maksaa 10€/henkilö. Ennakkoon tilattuja ruokailuja varten saatte ruokaliput ilmoittautumisten yhteydessä kisainfosta. Varalan urheiluopistolla on myös Kahvila Anna (pääaulasta portaat alakertaan), joka on avoinna lauantaina klo 10-20 ja sunnuntaina 12-18. Kahvia ja pieniä virvokkeita on mahdollista ostaa myös opiston pääaulassa sijaitsevasta erillisestä pisteestä.

 

Ensiapu

Harjoitusten ja kilpailujen aikana paikalla on ensiapu. Ensiapupiste sijaitsee kilpailupaikan välittömässä läheisyydessä tuomaripöytien takana.

 

Pukuhuoneet

Sijaitsevat opiston Päärakennuksessa, sekä Majala- rakennuksessa. Majala on erillinen rakennus, joten kulku sieltä kisahalliin on siis ulkokautta. Pukuhuoneet on merkitty seuroittain oviin. Toivomme, että jokainen seura pitää pukuhuoneet siisteinä, roskat roskikseen jne. Löytötavaroita voi kysellä kilpailujen aikana kisainfosta ja kilpailujen jälkeen Varalan Urheiluopiston vastaanotosta.

 

Musiikit:

Kilpailumusiikit tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen varalacup2017@gmail.comNieminen_Minna_seura_Ag1iw. Harjoituksissa voit pyytää musiikin soittajaa soittamaan tietyn musiikin. Muista ottaa kuitenkin vähintään yksi varamusiikki mukaan (CD-levy). CD-levyn kanteen ja levyyn tulee olla selkeästi merkittynä kilpailijan nimi, seura, luokka ja sarja. Levyllä tulee olla vain kilpailuohjelman musiikki. Musiikit voi oman sarjan jälkeen noutaa kisainfosta.


Harjoitukset

 

Harjoitusajat on jaettu seuroittain. Aikaa ei voi ylittää vaan aikataulusta tulee pitää kiinni. Kilpailualue- ja halli on vain harjoittelussa olevan seuran käytössä, muut seurat valmistautuvat odotusalueella tai harjoittelutilassa (kamppailusali, V1 ja  V2 –Salit). Seura voi itse päättää miten harjoitusajan käyttää, musiikin soittoon tulee antaa mahdolliset ohjeet paikan päällä. Mikäli seura EI käytä harjoitusaikaa, tulee siitä ilmoittaa Varala Cup –järjestäjille 10.10. mennessä.

 

Harjoitukset on aikataulutettu lauantain osalta siten että seuroilla on harjoitusaikaa 1min/ohjelma ja SEN-sarjan kilpailijoiden harjoittelu on sijoitettu iltapäivän tauolle. SEN-sarjan kilpailijat eivät saa käyttää hallin odotusaluetta harjoittelun lämmittelyyn vaan lämmittelyn ja harjoituksiin valmistautumisen tulee tapahtua kamppailusalissa, V1 tai V2 -tilassa (erillinen Majala-rakennus). SEN-sarjan kilpailijoiden harjoittelu on kahdessa osassa (seurat yhdessä toisten seurojen kanssa).

 

Sunnuntain harjoituksiin on sovellettu LAR:n ohjeistamaa harjoitteluaikaa. Harjoitusajat ovat erilaiset johtuen päivien pituudesta ja osallistujien määrästä. Toivomme harjoittelun mahdollistavan mahdollisimman hyvin kaikkien kilpailijoiden harjoittelun tai vähintään kilpailualueen kokeilun.

 

 Lämmittely- ja odotusalue

 

Lämmittelytilana kilpailijat voivat käyttää opiston Majala-rakennuksessa sijaitsevia saleja kamppailusalia, V1 ja V2 (erillinen rakennus, kulku lämmittelyalueelta kisahalliin ulkokautta). Odotusalue sijaitsee halli 1 eli kisahallissa. Kilpailijat pyydetään lämmittelyalueelta odotusalueelle niin, että odotusalueella on aina maksimissaan 3 joukkuetta ja/tai 10 yksilöä, sekä valmentaja. Valmentaja voi seurata urheilijan suoritusta sisääntulonurkkauksesta. Tuomarialueelle ei valmentajilla tai muilla urheilijoilla ole lupaa tulla kannustamaan urheilijoita.

 

Kilpailualue: Kilpailualustana on FIG:n joustoparketti

2-luokka, pisteet n. 12 x 12 m

2-luokka ohjelmasarja 7 x 7 m TAI 10 x 10 m

3-4lk IW, IM, MP, TR, 5lk IW, IM 7 x 7 m

4lk GR, 5lk MP, TR, GR 10 x 10 m

6lk IW, IM, MP, TR, GR 10 x 10 m

 

Suoritusjärjestys

 

Suoritusjärjestys on arvottu ja sijoiteltu, jotta useamman ohjelman tekijöiden on mahdollista kaikki ohjelmat suorittaa. Mikäli huomaatte virheitä tai liian lyhyitä väliaikoja kilpailijan suoritusten välillä ottakaa välittömästi tai viimeistään 10.10. yhteys erika.makelalammi@hotmail.com. Tarkistakaa siis suoritusjärjestys ja aikataulu huolellisesti omien kilpailijoiden osalta. Mahdollisia muutoksia voi siis vielä tulla, mikäli joku useamman ohjelman suorittajan aikataulu on jäänyt huomioimatta. Peruutuksia vastaanotetaan 9.10. mennessä sähköpostilla ja sen jälkeen mahdolliset peruutukset vedetään yli suoritusjärjestyksestä.


Kilpailualueelle tulo ja poistuminen

Kilpailualueelle tullaan kuuluttajan kutsuessa odotusalueelta katsomosta katsottuna salin vasemmasta takanurkasta. Kilpailualueelle tulee tulla reippaasti kuulutuksen jälkeen (aikaa n. 15 sek) ja yleisöä/ tuomareita voi tervehtiä lyhyesti (ei koreografisia liikesarjoja, taputuksia ym.). Kilpailualueelta poistutaan katsomosta päin katsottuna salin vasemmasta etunurkasta.

 

Palkintojenjako

Lauantaina jaetaan kilpailun päätteeksi kaikkien luokkien palkinnot aloittaen AG 1 yksilöistä. Sunnuntaina 2- luokan Pisteet sarjan palkintojen jako on heti, kun kaikki sarjat on saatu suoritettua loppuun. Kilpasarjojen palkintojen jako on sunnuntaina kilpailun päätteeksi, aloittaen 2-luokan ohjelmasarjasta. Palkintojen jakoon tullaan kilpailupuku päällä.  Palkintojen jaon jälkeen yleisö voi kuvata palkitut.


Tuomarit

Tuomareille lähetetään erillinen tuomarikirje aikatauluineen. Tuomareille on varattu lounas molempina päivinä sekä lauantaille päivällinen, jonka lisäksi koko kilpailujen ajan on tarjolla virvokkeita, sekä pientä evästä. Tuomareiden majoitus järjestetään Varalan Urheiluopistolla.


Tiedustelut

Tiina Koljander tiina.koljander@voimistelu.fi p. 040 056 6658
 Milla Juvankoski varalacup2017@gmail.com  p. 0442728214

Varalan Urheiluopisto, kisatoimisto

Yhteyshenkilö: Erika Mäkelälammi erika.makelalammi@hotmail.com p. 0458713512


Tavoitat meidät arkisin klo 11.30-12.30 ja klo 16 jälkeen.

 

Liitteet

Aikataulu

Lauantai: https://varala.fi/wp-content/u...

Sunnuntai: https://varala.fi/wp-content/u...